Amsterdam City Swim voor A.L.S.

14-08-2012          
Amsterdam City Swim voor A.L.S.

ALMELO - De ziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose, kortweg ALS, is een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar te leven nadat de diagnose gesteld is.
Over de oorzaak is nog weinig bekend. Daarom is nog veel onderzoek nodig. En dus geld. Het relatief geringe aantal ALS-patiënten (circa 1500) bemoeilijkt de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van deze dodelijke ziekte.

AMSTERDAM CITY SWIM
Om meer bekendheid te geven aan de ziekte ALS, die jaarlijks in Nederland zo’n 500 mensen treft, wordt op 9 september a.s. de Amsterdam City Swim georganiseerd. Een zwemtocht door de grachten van Amsterdam over een afstand van 2028 meter.
De bekendste deelnemer is wel oud- Olympisch kampioen en grossier in Europese titels Pieter van den Hoogenband. Zijn zwemcoach Jacco Verhaeren heeft speciaal voor de deelnemers aan de Amsterdam City Swim voor ALS een trainingsprogramma opgesteld, om op 9 september goed voorbereid te kunnen starten.
Tot de ambassadeurs van Amsterdam City Swim behoort o.a. de oud- Almeloër Tom Egbers, bekend als presentator van Studio Sport en fanatiek Heracles Almelo supporter. Ook hij steunt met zijn ambassadeurschap de strijdt tegen ALS.

Doel van de Amsterdam City Swim is geld in te zamelen voor onderzoek naar en bestrijding van de dodelijke ziekte ALS. Doe je mee? Zoek dan sponsoren en meldt je HIER aan!
Voor onze AlmeloNieuws ‘Paparazzo’ Freek komt dat onderzoek te laat, maar hij zal uw steun voor alle anderen die na hem nog met de ziekte ALS te maken krijgen, bijzonder dankbaar zijn!

U kunt ook lid worden van Amsterdam City Swim Facebook, dan blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Meer weten over A.L.S.? Klik dan hier!

 

Freek

Programma: vrijdag 1 februari 2013

Locatie:
Almelounge Business Club – Polman Stadion
Om 18.30 begint de avond met een champagne ontvangst, tussen de verschillende gangen door organiseren wij een veiling met artikelen die door diverse sponsoren beschikbaar zijn gesteld. 55,- per persoon.

Meer info klik hier.

Stichting A.L.S.

 

Who's Online

We have 6 guests and no members online